Yuan Qigong

Dit is een systeem  die 9 methodes omvat in een combinatie van bewegende en stille Qigong.

Het doel is  het creĆ«ren van een gezonde "Staat van Zijn".  Deze "Staat van Zijn " kun je omschrijven als ontspannen, natuurlijk, positief, blij, tevreden en dat op een natuurlijke manier. Door in deze sfeer  te zijn ben je meer in staat situaties in je leven aan te kunnen. Wat er in ons leven gebeurt valt niet allemaal binnen onze invloedssfeer, hoe we ermee om gaan wel. Ontspannen, kalm en natuurlijk blijven geeft de mogelijkheid tot veranderen.

Wat is Yuan Qigong ?

Yuan Qigong omvat bewegingen, houdingen en ademhalingstechnieken, die het lichaam voeden. Met een ruime hoeveelheid Qi kan het lichaam alle taken doen die wij vanzelfsprekend vinden. We vinden het zelfs natuurlijk om daar amper aandacht aan te besteden. Daardoor kunnen we onze aandacht richten op andere aspecten van ons leven, waaronder onze patronen. Deze patronen hebben veel invloed op ons welbevinden. Veel, heel veel,  van  onze reacties en gedrag is gebaseerd op patronen, zowel fysiek (bijv: fietsen), emotioneel (bijv: iets weglachen), op gedachtenniveau (bijv: ik wil meer sporten) en gedragsniveau (bijv: toch maar niet gaan sporten). Patronen zijn handig maar staan ook verandering in de weg.

 Bij Yuan Qigong leer je je aandacht naar binnen richten, te focussen. Hoe is jouw 'Staat van Zijn' gedurende de dag? Kun je vooral ontspannen, kalm en natuurlijk zijn? Is er en een dialoog  tussen hart en hoofd ? Vind je dat terug in je handelen? Kortom, we zijn bezig onze eigen wijsheid  verder te ontwikkelen.

Het leren en onderhouden van de Yuan Qigong oefeningen

Het is heel goed mogelijk de oefeningen thuis te doen. Toch geeft het gezamenlijk oefenen bepaalde voordelen. Het concentreren is makkelijker; de Qi beter voelbaar, en je blijft de oefeningen in zuivere vorm doen.

Het  aandacht verzamelen, versterken en toepassen op dat wat jij belangrijk vindt. Door je lichaam/geest hierin  te trainen wordt je lichaamsbewustzijn groter. Een groter lichaamsbewustzijn helpt je open te staan voor signalen die het lichaam aan je wil geven: bijv: neem wat vaker rust, het lichaam raakt gespannen.

Als je gewend bent meer aanwezig in je lichaam te zijn kun je ook je denkpatronen observeren. Dat geeft je ook de gelegenheid bepaalde patronen meer te ontwikkelen en andere af te bouwen. Dit is een fascinerend gebied dat helpt richting te geven aan je leven. 

Qi Rising

Wichmond

0575 442826
06 12150415
info AT qi-rising DOT nl